Praktijkfolder

Welkom in het gezondheidscentrum Neerbeek

Via deze brief willen wij u op de hoogte brengen van de dagelijkse gang van zaken binnen onze praktijk. Als het goed is heeft u ook een kennismakinggesprek gepland met een van onze huisartsen. Wij adviseren u deze brief van tevoren door te nemen, mochten er dan nog vragen zijn kunt u deze stellen tijdens het kennismakingsgesprek.

Adresgegevens

Gezondheidscentrum Neerbeek

Kerklaan 11

6191 GM Neerbeek

Tel: 046-4374110

Fax: 046-4374635

Spoednummer: 046-4371234

www.gcn.nl

huisarts@gcn.nl

 

 Openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 -17.30 uur. Van 12.45-14.00 uur zijn wij telefonisch alleen bereikbaar voor spoedgevallen. In de praktijk is altijd een huisarts die dienst heeft.

Buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met de huisartsenpost in Sittard. De huisartsenpost bevindt zich naast de eerste hulp in het ziekenhuis Zuyderland.

Ziekenhuis Zuyderland

Spoedpost Westelijke Mijnstreek

Dr. H. van der Hoffplein 1,

Sittard-Geleen

tel: 046-4009925

 

Huisartsen

Binnen onze praktijk werken 4 vaste huisartsen. Alle huisartsen werken parttime, dus u kunt nooit maar 1 vaste huisarts hebben. Het advies is wel om zoveel mogelijk bij 1 huisarts af te spreken, dit wordt zowel door de patiënten als de huisarts als meest prettig ervaren.

Onze huisartsen zijn (inclusief dagen aanwezig op de praktijk)

 

Foto Frank1

F.E.J. Nicolaes

Werkzaam op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

 

Foto Nathalie1

N.M.N. Eymael

Werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 

Foto Cecile1

C.M.F.J. Romans

Werkzaam op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

 

 Foto Elsje1

E.M.I. Dorssers

Werkzaam op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

 

Naast onze vaste huisartsen hebben wij elk jaar een huisarts in opleiding via de Universiteit Maastricht. Aan de telefoon zal de doktersassistente u vragen of u een afspraak wilt maken bij de huisarts in opleiding. Zij zijn afgestudeerd basisarts en werken onder de supervisie van de huisarts.

Assistente

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

Verder kunt u oa. bij de assistente terecht voor:

  • bloedprikken

  • aanstippen van wratten

  • verbinden van wonden

  • oren uitspuiten

  • hechtingen verwijderen

  • zwangerschapstest

  • urine onderzoek

  • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)

Voor dit alles moet u ook telefonisch een afspraak maken.  De assistente verricht haar werkzaamheden op werkdagen tussen 8.00-10.30 uur of tussen 15.00-17.00 uur.

De doktersassistente zal u vragen waarom u een afspraak wilt maken. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. Zij heeft net als de huisarts beroepsgeheim. Wenst u meer informatie over deze telefonische triage zie dan onze website  (Afspraak maken) of bespreek dit met uw huisarts.

 

Praktijkondersteuning

De praktijkondersteuner in onze praktijk begeleid patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes, hart-vaatziekten, hoge bloeddruk, astma en COPD. Zij ondersteunt hierbij de huisarts. De praktijkondersteuner geeft voorlichting over het ziektebeeld, begeleidt de patiënt bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl en voert controleonderzoeken uit. De praktijkondersteuner heeft een eigen spreekuur en zal ook patiënten bezoeken.

Naast een praktijkondersteuner voor chronische lichamelijke ziekten hebben wij ook een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg. In overleg met de huisarts kunt u verwezen worden naar haar spreekuur.

Spreekuren

De spreekuren van de huisartsen vinden dagelijks plaats van 8.00-10.30u en van 15.30-17.30u. U moet hiervoor een afspraak maken bij de doktersassistente.

Een normaal consult duurt 10 minuten, denkt u meer tijd nodig te hebben of wilt u 2 of meer zaken bespreken maak dan een dubbele afspraak van 20 minuten. Zo voorkomt u dat de huisarts onnodig uitloopt.

Telefonisch terugbel spreekuur

Elke dag bestaat er de mogelijkheid om de huisarts telefonisch te spreken. Dit is bedoeld voor korte vragen, zoals overleg over uitslagen van laboratoriumonderzoek. Het telefonisch spreekuur vindt plaats tussen 12.00-13.00u. De huisarts belt u terug op een door u doorgegeven telefoonnummer. Zorg ervoor dat het telefoonnummer bij ons bekend dus actueel is.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is bedoeld voor mensen die vanwege hun ziekte of gebrek niet in staat zijn het spreekuur te bezoeken. Dus niet voor mensen met een vervoersprobleem.                                                                                                         

Tussen 8.00 en 10.30 vraagt u een huisbezoek voor dezelfde dag aan. Na 11.00 uur voor de volgende dag. Voor SPOEDGEVALLEN komt de dokter altijd.

Herhaalrecepten

Via de assistente kunt u uw recept laten verlengen. Indien u belt voor 10.30u ligt uw recept dezelfde dag na 15.00u klaar bij de apotheek. Recepten besteld na 10.30u kunt u de volgende dag afhalen.

Het is ook mogelijk om uw herhaalrecept via de mail te bestellen. Dit kan via bestelrecept@gcn.nl . Vermeld in de mail uw naam en uw geboortedatum, en naam, hoeveelheid en sterkte van het medicijn.  De medicijnen liggen de volgende werkdag na 15.00 uur bij uw apotheker klaar. Bestelt u in het weekend dan kunt u uw medicijnen dinsdag na 15.00 uur ophalen bij de apotheek.

Samenwerking binnen het gezondheidscentrum

Het Gezondheidscentrum is een samenwerkingsverband van vele verschillende vakgebieden binnen de eerstelijnsgezondheidszorg.

Door intensieve samenwerking tussen de verschillende disciplines kan een goede zorg verleend worden. Er vindt regelmatig overleg plaats waardoor het mogelijk is snel en gericht naar elkaar te verwijzen.

Naast de huisartsenpraktijk vindt u op ons terrein een tandartsenpraktijk en fysiotherapie praktijk. In ons gebouw bevindt zich de apotheek Neerbeek.

Wenst u meer informatie over onze samenwerkingsverbanden zie: www.gcn.nl

 

 

https://www.google.com/analytics/web/?hl=nl&pli=1#home/a188409w238253p194314/